Brioche brood met chocolade

Een lekker zacht en zoet brood, lekker met zoetbeleg of roomboter.

Brioche, een echte Franse klassieker, net zoals echte roomboter croissants, pains aux raisins en petit pain au chocolat. Het maken van brioche kost vaak veel tijd, omdat het deeg een nacht in de koelkast moet staan. Maar met dit recept maak helemaal zelf een overheerlijke brioche in een mum van tijd.

Ingrediënten

250 meel

15 gram bakpoeder

1 zakje vanillesuiker

100 gram suiker

200 ml crème fraîche

3 eieren

100 gram pure chocolade, in stukjes

Snufje zout

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 200 C.. Beboter over en bebloem een cakvorm.

  • Meng in een beslagkom de meel, suiker, bakpoeder en vanillesuiker door elkaar.
  • Meng chocolade stukjes er door.
  • Voeg de eieren, snufje zout en de crème fraîche toe en meng alles door elkaar tot een samenhangend geheel.
  • Giet het beslag in de cakevorm en bak deze in 28-30 minuten gaar.
  • Laat de brioche in de cakevorm afkoelen voordat je hem uit de cakevorm haalt.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *