Dé authentieke harcha

Zoals jullie de afgelopen weken op instagram stories hebbben gezien.. Ik had een verslaving. Ik maakte Harcha bijna iedere dag! Genot er iedere keer van. Ik experimenteerde met de basis ingrediënten. De authentieke harcha harcha zonder allerlei extra dingetjes, zoals melk, boter en suiker is het lekkerste. De enige echte harcha!

Tegenwoordig heb je

Wat is harcha?

Harcha is een Marokkaans gebakken broodsoort gemaakt van griesmeel, olie. Je kan het een beetje vergelijken met het maisbrood.

Stappenplan

Je hebt maar 5 ingrediënten nodig om dé super lekkere harcha te maken.

Doe alle droge ingrediënten in een kom. Doe de olijfolie erbij en wrijf met de hand door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje het water toe tot je een samenhangende deeg krijgt die een beetje nat en plakkerig is. Laat het deeg een 8-10 minuten rusten.

Verhit de koekenpan op middelhoog vuur, voor dit recept gebruikte ik een koekenpan met doorsnee van 25 cm. Strooi wat griesmeel in de koekenpan, Leg het deeg erin, bestrooi het met wat griesmeel en vorm het rustig tot een ronde vorm.

Maak de zijkanten mooi glad met een spatel. Vergeet niet één gaatje in het midden van harcha te maken. Bak de harcha zo’n 10 minuten aan die kant. Draai hem na 10 minuten om met behulp van een groot bord of een grote snijplank, een dienblad.

Je kunt harcha het beste omkeren met een bord of een ronde houten snijplank. Schuif dan weer terug in de pan en druk het even aan met een spatel. Bak aan die kant ook zo’n 10 minuten.

Je moet mij zien op een stoel staan met een de fotocamera in een hand en de spatel in de andere hand.. Zo onhandig 😑 Het wordt hoogste tijd voor een statief?.

Welke griesmeel moet je gebruiken?

Ik koop de griesmeel bij de Marokkaanse supermarkt of de slagerij. Ja! de Marokkaanse slager verkoopt naast het vlees ook groenten, fruit en Marokkaanse producten.

De fijne griesmeel wordt meestal gebruikt voor mini harcha.. Het deeg moet samenhangend zijn zodat je het makkelijk kunt uitrollen. Check hier het recept van mini harcha

Dit is grove griesmeel, niet geschikt voor Harcha, de korrels zijn zo groot dat de harcha na het afbakken makkelijk uit elkaar valt. De structuur van harcha is dan grof.

Grove griesmeel ⇑

Het recept

500 gram middelgrote griesmeel

8 gram zout

½ theelepel bakpoeder

90 ml olijfolie

320 water

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *