Empanadas, een basisrecept voor het deeg

Vandaag het recept voor het deeg! Dit is een makkelijk, maar traditioneel recept voor empanada deeg en wordt gemaakt in de keukenmachine. Dit recept is voor bijna alle recepten voor empanadas te gebruiken. Je kunt het deeg vantevoren maken en in cirkels invriezen voor later gebruik. Afhankelijk van de grote van de empanadas haal je 10-30 stuks uit je deeg. Ik gebruik qua grote het liefst een schotel en dan haal je rond de 12 uit dit recept.

Ingrediënten

380 gram bloem

½ theelepel zout

170 gram roomboter

1 ei

120 ml melk

Bereidingswijze

  • Doe de bloem en het zout in keukenmachine en roer het even los en door elkaar.
  • Meng de ei en blokjes boter in een keukenmachine tot je een mengsel krijgt dat op broodkruimels lijkt.
  • Doe vervolgens de ei bij.
  • Voeg de melk langzaam toe aan het mengsel en meng tot een zachte deegbal is gevormd en makkelijk van de kanten loslaat. (voeg zoveel vocht toe als nodig is. Afhankelijk van de bloemsoort heb je wellicht iets meer of minder vocht nodig)
  • Wikkel het deeg in vershoudfolie en druk plat. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  • Haal het deeg uit de koelkast en kneed het voorzichtig op een bebloemd oppervlak. Deel het deeg in tweeën en rol elke portie uit tot een dikte van 2 mm.
  • Snij hier met behulp van een kom of schotel mooie ronde deegplaatjes van 12 cm doorsnee uit. Gebruik het deeg voor je favoriete empanada recept.

Bewaartips

Bewaar het deeg 1 à 2 dagen in de koelkast.

Invriezen

Vries de deegcirkels in na de laatste stap, en leg vetvrij papier tussen elke deegcirkel. Wikkel dan in plastic huishoudfolie, daarna nog in aluminiumfolie en vries in. Maximaal 3 maanden houdbaar in de vriezer.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *