Empanadas tonijn

Deze empanada met tonijn is een populaire Spaanse snack. Een lekker hapje voor op je Iftar tafel.

 

Ingrediënten

empanadas deeg

2 eetlepels olie

1 kleine ui, gesnipperd

1 rode paprika, in grote blokjes

1 groene paprika, in grote blokjes

2-3 teentjes knoflook

1 theelepel gerookt paprikapoeder

2 blikjes tonijn, uitgelekt

1 eetlepel oregano

Handje groene olijven, in stukjes

1-2 eetlepel kappertjes, optioneel

1 eetlepel citroensap

1 ei

  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan.
  • Voeg de ui en geperste knoflook toe en bak tot ze zacht worden. Voeg de paprika toe en bak 5 minuten mee.
  • Doe de gerookt paprika. Roer door, doe een deksel op de pan en laat 15-18 minuten tot de paprika zacht wordt.
  • Roer de tonijn goed erdoor en bak 5 minuten mee.
  • Doe de olijven, kappertjes, oregano en de citroensap bij en bak nog 5 minuten mee.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Haal van het vuur en zet apart om af te koelen.

Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Rol het deeg uit tot een grote dunne lap en snij hier met behulp van een kom of schotel mooie ronde deegplaatjes met een doorsnee 12 cm uit.
  • Leg 1 el vulling iets boven het midden van elk deegplaatje.
  • Bestrijk de randen met eiwit en vouw ze dubbel. Druk ze goed aan of vouw ze om, zodat er tijdens het bakken geen vulling uit kan lopen.
  • Bestrijk de bovenkant van de empanadas met eidooier.
  • Leg de empanadas op een bekleedt bakplaat met bakpapier.
  • Bak de empanadas in ca 20 minuten gaar en goudbruin.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *