Harcha uit de oven

Heerlijk Harcha uit de oven met karnemelk voor bij de thee. Lekker luchtig en zacht van binnen en krokant van buiten. Harcha is lekker met boter en honing of met roomkaas, olijfolie. Kortom je kunt het naar smaak belegen. Probeer het uit 😊 je zult geen spijt krijgen hihi!

Wat heb je nodig:

250 gram fijne griesmeel

125 gram grove griesmeel

40 gram suiker

1 theelepel zout

½ theelepel bakpoeder

120 ml zonnebloemolie

350 ml karnemelk

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm met doorsnee van 25 cm in en bekleed de bodem en de randen met bakpapier.

  • Doe de griesmeel en de rest van de ingredienten in een diepe kom behalve de karnemelk en roer dat door elkaar.
  • Doe de karnemelk melk erbij. Laat het een paar minuten rusten.
  • Doe het mengsel in de springvorm en druk het plat als het nodig is. Strooi wat grove griesmeel erover.
  • Bak de harcha 30-35 minuten in of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Als de de bovenkant van harcha geen kleurtje heeft, dan zet je de oven een minuut of twee op de grillstand om een mooi lichtbruin kleur te krijgen.
  • Laat de harcha even afkoelen en serveer het warm.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *