Marokkaanse pannenkoeken “Msemmen” لمسمن

Msemen of Rghaif is een traditionele Marokkaanse pannenkoek waarvan de hoofdingrediënten bestaan uit bloem en olie. Deze pannenkoeken worden meestal  gegeten met honing en boter.
Maar kun je ze natuurlijk ook smeren met roomkaas of jam. Msemen kan ook worden gevuld met groenten en vlees vullingen.

Het recept voor 6 pannenkoeken

320 gram  bloem
½ theelepel zout
½ eetlepel bakpoeder
½ eetlepel suiker
1 grote ei
180 ml lauw water

Extra’s

Zonnebloemolie
Fijne griesmeel

  • Neem alle ingrediënten (behalve zonnebloemolie en griesmeel) samen en begin het deeg ongeveer 20 minuten goed te kneden. Tot een soepel deeg.
  • Doe het deeg vervolgens in een plastic folie en laat het ongeveer 15 minuten rusten.
  • Na ongeveer 15 minuten pak je het deeg weer en maak je 6 bolletjes.
  • Besmeer de bolletjes helemaal met zonnebloemolie en dek ze tevens af met plastic folie totdat je klaar bent met bolletjes maken. Laat ze 15 minuten rusten.
  • Neem je 1 bolletje en druk je het voorzichtig met de hand plat tot het deeg een groot, dun cirkelachtige vorm krijgt.
  • bestuif met een beetje griesmeel vervolgens vouw je deze van links naar het midden, bestuif met een beetje griesmeel.
  • Vouw van rechts naar het links, bestrooi met een beetje griesmeel. Vervolgens van boven naar het midden en van  beneden  naar boven waardoor het een vierkant wordt.
  • leg het daarna op een dienblad die eveneens besmeerd is met olie voordat je ze gaat bakken druk je ze een voor een vlak zodat het vierkante deeg wat groter en platter wordt.
  • Vervolgens bak je het deeg in een pan op middelhoog vuur met klein beetje zonnebloemolie. Bak ze aan beide kanten totdat ze mooi goudbruin zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *