Mini olijfolie harcha

De Marokkaanse harcha of griesmeelkoek wordt gegeten bij het ontbijt, maar ook rond de koffietijd of ’s avonds als snack. Vandaag deel ik een recept met jullie van een gezonde versie van Harcha, de olijfolie harcha. Dit recept is een aanrader. Jij gaat hem lekker vinden, ik kan het je garanderen.

Het recept

350 gram fijn griesmeel

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel bakpoeder

90 ml olijfolie

180 ml water

  • Doe de griesmeel samen met de bakpoeder en het zout in een diepe kom.
  • Meng dit even samen met de hand en giet dan voorzichtig de olijfolie erbij en blijf ondertussen mengen tot de olijfolie helemaal is opgenomen door de griesmeel.
  • Doe dan het water erbij en meng dit met de hand totdat je een samenhangend deeg krijgt.
  • Vorm het deeg dan tot een bol en laat het deeg rusten voor ongeveer 10 minuten.
  • Strooi wat griesmeel op je aanrecht en rol het deeg uit tot een ronde plak van ongeveer 2 cm dikte. Neem een dienblad en leg hier een stuk bakpapier op. Bestrooi deze licht met griesmeel.
  • Haal met een ronde vorm rondjes uit het deeg en zet apart.
  • Werk zo alle rondjes af.
  • Voor het afbakken gebruik een anti aanbaklaag koekenpan. Zorg dat de pan goed warm is en doe de harcha in de pan.
  • Bak ze elk aan iedere zijde voor ongeveer 5 minuten.


Harcha wordt meestal gegeten met wat honing eroverheen of roomkaas en jam. Jammie!

Ps. Griesmeel of Smida lijkt een beetje op couscous, zo een structuur korrel heeft het, alleen fijner. Het is o.a te koop bij de Marokkaanse/Turkse slager/winkel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *