Olijfolie crackers

Hi there! Vandaag heb ik een lekkere recept voor jullie voor zelfgemaakte olijfolie crackers. Nu denk je misschien, waarom zou ik ze zelf maken als ze ook gewoon te koop zijn? A good question! Hier heb ik een goed antwoord  voor. Zelfgemaakt is het echt 10 x lekkerder. Je kunt ze precies zo maken als jij wilt, voeg je favoriete kruid toe, vind je de vorm niet mooi, bedenk je eigen vorm. Je hebt weinig ingrediënten nodig. Het is zo klaar.

Jeetje, deze zijn lekker joh. Gedoopt in de hummus, tonijnsalade of een tapenade, smulluhh! Een prima cracker voor bij de borrel. als er mensen over de vloer komen en jij zet je home made crackers op tafel, reken maar dat ze onder de indruk zijn 😉

Het recept

270 gram tarwemeel

1 theelepel bakpoeder

½ theelepel zout

3 eetlepels olijfolie

160-180 ml water

Extra

Naar smaak: Olijfolie, zout, Italiaanse kruiden, peterselie, komijnpoeder, Italiaanse kruiden, Paprikapoeder…

Zo maak je het:

  • In een beslagkom doe je de bloem, bakpoeder, zout en olijfolie.
  • Voeg het water een beetje bij beetje toe en meng tot het een geheel wordt.
  • Stort het deeg uit op een werkblad, Kneed vanuit het midden naar buiten tot een soepel deeg en tot al het vocht is opgenomen.

Is het deeg dan toch te kruimelig, voeg een paar druppels water toe. Is het deeg te vochtig, voeg een klein beetje bloem toe

  • Maak er een bol van en verpak het in plasticfolie. Laat het even rusten op kamertemperatuur.

Verwarm de oven tot 210 graden. Bekleed 3 bakplaten met bakpapier.

  • Neem deeg en pluk steeds een stukje deeg en maak er kleine bolletjes van (gewicht  6-7 gram) en rol op een met bloem bestoven werkblad zo dun mogelijk uit.
  • Bestrijk de plakjes deeg met olijfolie en strooi de kruiden en zee erover.
  • Bak in ongeveer 5-8 minuten.
  • Laat volledig afkoelen op een rooster.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *