Pizza broodjes met kip

Zachte broodjes belegd als pizza’s. Deze zijn lekker tijdens Iftar maar ook als snack, lunch of eenvoudig supersnel doordeweeks avondmaal – vooral voor kinderen.

Zachte pizza broodjes

Ingrediënten

75 ml lauw water

150 ml melk, lauwwarm

75 ml zonnebloemolie

½ theelepel zout

½ eetlepel suiker

7 gram droge gist

7 gram bakpoeder

1 eiwit, eidooier om te bestrijken

2 eetlepels yoghurt

500 gram bloem

Zo maak je het deeg

  • In de keukenmachine meng je alle ingrediënten behalve de bloem goed samen.
  • Voeg de bloem beetje bij beetje toe en mix 8-10 minuten tot een zachte deeg. Het is een beetje plakkerig.
  • Besmeer je handen met zonnebloemolie en maak een bol
  • Besmeer een grote kom met zonnebloemolie en doe daar het deeg in.
  • Dek het af met plasticfolie en laat het op een warme plek 1-1,5 uur rijzen.
  • Vet de werkplek in met wat zonnebloemolie en verdeel het deeg in 15 gelijke stukken. Maak er bollen van.
  • Druk de bolletjes plat in een bakplaat bedekt met bakpapier.
  • Doe de onderkant van een glas in wat bloem en druk de het deeg in het midden plat. Zie de foto.
  • Verdeel met een lepel de vulling de over de broodjes druk deze een beetje aan.
  • Bestrijk de randen met de eidooier en bestrooi met sesamzaad.
  • Garneer de broodjes met overgebleven paprika en geraspte kaas.
  • Bak de broodjes 20 minuten gaar en bruin.

 

Kip vulling

1 kipfilet, in kleine stukjes

1 ui, fijn gesnipperd

1 rode paprika

1 groene paprika

2 eetlepels peterselie, fijn gesneden

1 theelepel curcuma

1 theelepel gemberpoeder

½ theelepel zoete paprikapoeder

Olie

Zout en peper

  • Snij de kipfilet in kleine stukjes. Marineer het met de kruiden, olie en peterselie.
  • Snijd de ui, rode paprika in kleine stukje. houd een beetje apartvvoor de garnering.
  • Fruit de ui aan in wat olie. Voeg de kipfilet toe en bak 8 minuten mee.
  • Voeg de paprika toe en bak mee tot de paprika gaar is . Zorg ervoor dat de vulling niet te nat is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *