Pizza deeg

De lekkerste pizza’s beginnen bij een goede bodem en de lekkerste bodem maak je natuurlijk zelf! De pizzabodem is het belangrijkste onderdeel van de hele pizza. Hij moet dun zijn en na het bakken heerlijk knapperig… Het klinkt moeilijk maar iedereen die een deeg kan kneden kan pizzabodem maken!!

Hier heb je een lekker en makkelijk basis recept voor een dunne pizzabodem! Het is wel het proberen waard en dat ga je zeker doen!!.. Succes ermee!

 

Pizzadeeg
Voor 2 pizza’s

15 gram verse gist (of 7 gram droge gist)
250 ml lauwwarm water
300 gram pizzameel of broodmeel
1/3 theelepel zout
1 eetlepel olijfolie

  • Doe de gist in een klein kommetje en voeg hier ongeveer 100 ml van het lauwwarme water aan toe.
  • Roer de gist net zo lang tot het opgelost is. Leg een vochtige theedoek over het kommetje en laat de gist 10 minuten rusten. Na 10 minuten zal de gist gaan schuimen.
  • Strooi het meel in een hoopje op een schoon werkvlak. Maak in het midden een diepe kuil. Strooi vervolgens het zout over het meel.
  • Giet de opgeloste gist met de rest van het water en de olijfolie voorzichtig in de kuil. Meng deze ingrediënten vervolgens voorzichtig met een vork door de meel.
  • Zodra de opgeloste gist met het meel vermengd is, kan het kneden beginnen. Kneed het deeg met beide handen ongeveer 10 minuten. Als het deeg niet meer kleeft en elastisch is, ben je klaar met kneden.
  • Leg de deegbal in een ruime, grote kom. Dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat het deeg vervolgens minstens 2 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Bestuif het werkblad met meel zodat de pizzabodem niet aan het werkvlak blijft plakken. Pak dan de deegroller en rol het deeg uit totdat je de gewenste dikte en vorm van de bodem hebt.
  • Leg het deeg op een bakplaat. De randen van de pizza werk je af door met je vingertoppen het deeg stevig richting boven aan te duwen. Hierdoor ontstaat er een mooie hoge rand om de pizza.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *