Tomatensaus voor pizza

De lekkerste tomatensaus voor op de pizza maak je gewoon zelf!

Tomatensaus

voor 2 pizza’s

300 gramgezeefde tomaten
1 ui, versnipperd
1 teentje knoflook, gehakt
½ theelepel oregano
2 eetlepels olijfolie
Peper en zout naar smaak

  • Doe de olie in een pan en zet op hoog vuur.
  • Fruit hier ui en de knoflook ongeveer 2 minuten in. De ui en de knoflook mogen niet verkleuren!
  • Voeg daarna de tomaten en oregano toe. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur zacht.
  • Laat de saus ongeveer 20 minuten pruttelen zonder deksel. Hierdoor krijgt de tomaat een lekkere smaak en wordt de saus dik. Als de saus bijna klaar is, kan je hem eventueel nog mixen met een staafmixer.
  • Breng de saus nog even op smaak met peper zout.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *