Dadels brownies

Ongezoete brownies oftewel brownies gezoet met dadels! Super lekker, snel klaar en een stuk gezonder dan de gewone brownies. Dankzij de dadels heb je geen extra suiker nodig om de brownies lekker te doen laten smaken.

Wat heb je nodig:

200 gram dadels zonder pitten

240 ml heet water

170 gram zachte roomboter

2 koude eieren

1 theelepel vanille extract

75 gram cacaopoeder

140 gram patent bloem

Handje grof gehakte walnoten (optioneel)

Cacaopoeder topping

3 eetlepels cacaopoeder

3 eetlepels honing

1 eetlepel gesmolten boter

¼ theelepel vanille extract

Melk (optioneel)

Verwarm de oven voor op 175ºC, vet een brownie bakvorm in en bekleed met bakpapier.

  • Mix de dadels en het heet water in de blender tot een gladde saus.
  • Voeg de dadels saus aan de zachte boter toe en meng goed door elkaar tot het luchtig is.
  • Meng één voor één de eieren erdoor. Voeg vervolgens de vanille extract toe.
  • Meng de bloem en cacaopoeder het botermengsel tot een glad beslag.
  • Nu mag je de walnoten aan het beslag toevoegen  (optioneel )
  • Schep het beslag in de vorm en strijk dit glad.
  • Bak de brownie in 18-20 minuten gaar.
  • Laat de brownie afkoelen voordat je de cacaopoeder topping erover doet.
  • Doe de ingrediënten voor de cacaopoeder topping gram in een kommetje en roer alles goed door elkaar. Mocht het mengsel te dik is, doe wat melk erbij.

Dit is een natuurlijk gezoete brownies. Mocht je een zoetkauw zijn voeg dan naar smaak suik toen aan het beslag.dat mag je doen bij de eerste stap.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *