De perfecte brownie

Iedere vrouw kent ze maar al te goed: cravings. Haast onweerstaanbare trek in iets lekkers. Ik had vandaag trek in iets lekkers! Zin in chocolade! Als je mij goed kent dan weet jij dat ik Chocoholic ben. Brownies is een van mijn favoriete chocolade recepten. Vooral de chewy brownies waarbij het na opeten ervan nog een halve stukje in je mond hebt zitten omdat hij lekker blijft plakken hahaha…Brownies! Deze brownies is lekker krokant aan de buitebkant maar smeuïg van binnen. Ik krijg er maar geen genoeg van..

Dit recept is van Manuela van Passion of baking.. Dit is misschien wel de lekkerste brownies die ik tot nu toe ooit gemaakt.

Wat heb je nodig?

240 gram pure chocolade met min. 70% cacao

120 gram roomboter

4 eieren

350 gram suiker

60 gram bloem

20 gram cacaopoeder

Handje walnoten

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet een brownie bakvorm in en bekleed het met bakpapier.

  • Roer de boter en de chocolade au bain marie.
  • Klop met een garde de eieren en suiker. Niet te lang!
  • Spatel chocolade botermengsel erdoor.
  • Zeef de bloem en de cacaopoeder boven het mengsel en roer het goed door.
  • Breek de walnoten en shep deze door het beslag.
  • Giet in de bakvorm en bak in 30 minuten.
  • Laat de brownie afkoelen en snijd er vierkantjes van.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *