Amandelcake met Mazhar

Amandel en cake is een heerlijke combinatie. Dit is een luchtige, een beetje chewy, glutenvrije amandelcake met een vleugje Mazhar, oranjebloesem water! Deze amandelcake is makkelijk om te maken en glutenvrij. Een heerlijk recept om schaamteloos van te genieten en met iedereen te delen! Zeker een aanrader!

Wat heb je nodig?

100 gram zachte roomboter

200 gram amandelmeel

200 gram suiker

4 eieren

1 theelepel bakpoeder

2 theelepels Mazhar of oranjebloesem water

Verwarm de oven voor op 160 graden, vet een vierkante bakvorm in en bekleed met bakpapier.

  • Doe de zachte boter in een kommetje en warm deze even op in de magnetron, niet laten smelten. Ik heb het 30 seconden in de magnetron gedaan op 900 watt.
  • Klop de boter met een vork totdat deze glad en créme-achtig is.
  • Doe deze in een beslagkom en meng de amandelmeel erdoor.
  • Voeg de suiker toe, en klop de eieren één voor één erdoor.
  • Doe vervolgens de bakpoeder en mazhar er bij.
  • plaats het mengsel in de bakvorm en strijk dag met een spatel.
  • Strooi er amandelschaafsel erover en bak de cake in 35-40 minuten.
  • Lat de cake even in de bakvorm afkoelen voordat je hem er uit haalt.

Ben je van plan dat je deze overheerlijke amandelcake te maken? Zeker een goed idee, laat een berichtje achter als je hem gemaakt hebt! 😊

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *