Banaan chocoladecake

Hallo foodie! Leuk dat je geïnteresseerd bent in dit recept. Pas op, je bent gewaarschuwd: een plak van deze Banaan chocolade cake en je wilt er nog een en nog een.. haha! De combinatie banaan en chcolade is overheerlijk. Echt een aanrader! Het is een heerlijk, zachte en smeuïge cake met de zoete smaak van banaan.

Het recept

175 fijn kristalsuiker

175 gram patent meel

2 theelepels bakpoeder

½ theelepel baksoda

4 eetlepels cacaopoeder

100 gram pure chocolade

175 rijpe bananen

3 eieren, gesplitst

100 ml zonnebloemolie

50 ml melk

Voor de topping

100 gram melkchocolade

50 ml vloeibare slagroom

Gedroogde bananen

Verwarm de oven voor op 160 graden.

  • In een beslagkom meng je de droge ingrediënten en de chocolade chunck bij elkaar.
  • Prak daarna de banaan in een bakje met een vork totdat deze helemaal fijn is.
  • Voeg 1 ei, 2 eigeel, de zonnebloemolie en melk aan de bananen puree en meng alles goed door 6met een garde.
  •  Klop de 2 eiwitten stevig. Het schuim is stevig genoeg als je de kom om kunt draaien en de massa er niet uitvalt.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge, roer dit alles goed door elkaar.
  • Spatel de stijfgeklopte eiwitten in twee delen door het beslag.
  • Giet je het beslag in de cakevorm en bak in voor 60-65 minuten of wanneer een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Haal de cake uit de oven en laat het in de cakevorm op een rooster afkoelen.

Zo maak je de ganache

  • Verhit de slagroom in een pannetje op het vuur. Het is belangrijk dat het goed heet wordt.
  • Breek de chocolade in stukjes.
  • Haal het pannetje van het vuur, voeg de chocolade toe en laat het even staan.
  • Roer het vervolgens goed door elkaar met een garde.
  • Laat de ganache even afkoelen voordat je hem over je cake giet.
  • Garneer de cake met gedroogde bananen.

Ga je de heerlijke cake uitproberen?!😉

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *