Banana muffins

Bananen muffins zijn een gezonde snack na schooltijd voor kinderen. Ze zijn makkelijk te maken en zijn goed in te vriezen. Dus, maak deze in plaats van die bruine bananen weg te gooien!

Wat heb je nodig?

65 gram roomboter, gesmolten en afgekoeld

200 gram bloem

85 gram basterd suiker

1 theelepel baksoda

1 theelepel bakpoeder

3 rijpe bananen, geprakt (ongeveer 300 gram)

1 ei L

1 zak vanillesuiker

100 gram pure chocolade, in stukjes

 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats in elk vakje van het muffinblik een vormpje.

  • In een grote kom doe je bloem, baksoda, bakpoeder en basterdsuiker.
  • Doe in een andere grote kom geprakte bananen, ei, vanillesuiker en gesmolten boter, meng alles door elkaar met een handmixer.
  • Spatel het bloem mengsel erdoor.
  • Roer de natte en droge ingrediënten nu met de spatel of houtenlepel goed door elkaar tot een bijna gladde massa.
  • Voeg de chocolade toe.
  • Vul de vormpjes tot 2/3 met beslag met een ijsschep en bak .
  • Bak nog eens de muffins 15 minuten goudbruin.
  • Laat de muffins na het bakken afkoelen op het rooster.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *