Blauwe bessen citroencake

Ik ben zo verliefd op deze bakvorm, hij is zo mooi en geeft de cake een speciale look. De blauwe bosbessen cake is een lekker luchtig en smeuïge cake met een frisse twist, verse vruchten. Een aanrader!

 

Ingrediënten

 

385 gram (3 cups )meel

15 gram bakpoeder

1 theelepel zout

225 gram boter, op kamertemperatuur

250 gram (1 en 3/4 cups)suiker

60 ml zonnebloemolie

1 citroenrasp

Sap van een half citroen

4 grote eieren, op kamertemperatuur

180 ml karnemelk

300 gram blauwe bosbessen

 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm in met oliespray. De inhoud van de bakvorm moet 2,5 liter of meer zijn.

 

  • De gewassen blauwe bessen goed in een vergiet laten uitlekken en daarna door 2 eetlepels meel wentelen.
  • Mix bloem, bakpoeder en zout in een kom.
  • Roer in een andere kom de boter schuimig en voeg suiker, zonnebloemolie toe.
    Blijf 5 minuten roeren tot de massa luchtig is.
  • Roer er citroenrasp en citroensap door.
  • Doe er dan één voor één de hele eieren bij en roer voortdurend tot er een luchtige
  • massa ontstaat. Voeg afwisselend de bloem en karnemelk toe, bloem in 3 keer en karnrmelk in 2 keer.
  • Mix het beslag niet te lang. Giet een derde van het beslag in de bakvorm. Strooi wat blauwe bessen op het beslag. Herhaal dit nog 2 keer.
  • Bak de cake goudbruin 60-70 minuten of tot een saté prikker er schoon uitkomt.
  • Haal de cake uit de oven en laat deze op een rooster 30 minuten afkoelen.Haal de cake uit de vorm en garneer met blauwe bosbessen en/of

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *