Chocolade walnotencake

Chocoholic! Ja dat ben ik… Ik ben dol op chocolade. Chocolade maakt me happy. Ben ik verslaafd aan chocolade? Nee, want ik eet hem met mate 🙂 Mag je mij wakker maken voor chocolade? Ja, lekker haha. Heb je mij nu beter leren kennen? Nee, nog lang niet! Genoeg over mij gepraat! Nu over deze heerlijke chocolade walnoot cake met chocolade ganache. Dit Chocolade walnotencake recept is een heerlijk voorbeeld van de combinatie van chocolade met walnoten. Het smaakt ook heel goed als dessert, geserveerd met verse aardbeien ,frambozen of bolletje vanille ijs.

De ganache geeft de chcolade walnoten cake een elegante look! Supermooi.. Laat de ganache even afkoelen voordat je hem over de cake giet. De ganache wordt dan dik en je kunt hem lekker uitsmeren over de cake zonder dat de cake helemaal bedekt is met de chocolade ganache.

Het recept

90 gram pure chocolade 70%

150 gram patent bloem

2 eetlepels cacaopoeder

1/2 theelepel baksoda

115 gram zachte roomboter

80 gram basterdsuiker

100 gram suiker

2 grote eieren

1 theelepel vanille extract

120 ml karnemelk

90 gram fijngemalen walnoten

بسم الله

Verwarm de oven voor op 170 graden, beboter en bekleed de bodem van een ronde bakvorm met doorsnede van 22 cm met bakpapier.

  • Smelt de pure chocolade au-bain-marie
  • In een grote kom meng je de patent bloem, de cacaopoeder, de gemalen walnoten en de baksoda en zet apart.
  • Meng eerst de zachte boter met een mixer.
  • Voeg de suikers  toe en blijf kloppen tot het mengsel luchtig is.
  • Klop er één voor één de eieren doo.
  • Voeg de vanille extract en gesmolten chocolade toe.
  • Voeg afgewisseld de droge ingrediënten en de karnemelk toe in 2 delen.
  • Giet het beslag in de bakvorm en bak in 40-45 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Haal de cake uit de oven en laat het in de bakvorm afkoelen op een rooster.

De ganache

100 gram pure chocolade

100 gram vloeibare slagroom

  • Verwarm de room in een klein steelpannetje op middelmatig vuur op en breng heel kort aan de kook
  • Haal het pannetje van het vuur.
  • Voeg de stukjes chocolade toe en laat het 1 minuut staan.
  • Klop het mengsel tot een glad ganache.

Wat ook deze combinatie lekker? Probeer dit recept dan uit en laat me weten wat je ervan vond. Dat vind dat ik heel leuk 🙂

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *