Dadels-gedroogde vijgen tulband cake

Ik hou van dadels, gedroogde vijgen en abrikozen. In de Marokkaanse keuken wordt veel gebruik gemaakt van gedroogd fruit en dan met name dadels, vijgen en abrikozen. Deze vind je terug in zowel zoete als hartige gerechten. Wat ik ook heerlijk vind is een een dadel gevuld met een walnoot. Dus waarom niet één cake die deze beauties samen brengen 😊 dan nog combineren met nootjes? Pff super lekker…

Wat heb je nodig:

200 gram gedroogde vijgen

100  gram dadels

240 ml kokend water

60 gram ongezouten boter

1½ theelepels baksoda

2 eieren L

200 gram patent meel

½ theelepel bakpoeder

½ theelepel zout

Verwarm de oven voor op 180ºC

  • Snij de dadels en de vijgen in stukjes.
  • In een kom meng je de gedroogde vijgen, dadels, boter, baksoda en kokend water goed door elkaar en laat het 15 minuten rusten.
  • Meng de suiker, walnoten en eieren door het mengsel.
  • Voeg vervolgens het meel-bakpoeder mengsel toe. Niet te lang mengen.
  • Giet het beslag in de tulband en bak in 35-40 minuten gaar of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake 10 minuten in de bakvorm afkoelen voordat je hem uit de bakvorm haalt.
  • Bestrooi de cake voor het serveren met poedersuiker.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *