Kokos chocoladecake

Een heerlijke chocoladetaart waarin een verrassing verwerkt zit. Zodra de taart wordt aangesneden ontdek je de lekkere romige kokoslaag. Deze chocoladetaart is verleidelijk lekker en vrij makkelijk om te maken. Echt een taart voor speciale gelegenheden.FF

 

Kokos vulling

200 ml ongeklopte slagroom
20 ml kokosmelk
100 gram poedersuiker
150 gram geraspte kokos

Chocoladecake

200 gram zachte roomboter
200 gram suiker
4 eieren
100 ml melk
250 gram bloem
2 theelepel bakpoeder
40 gram ongezoete cacao

Chocoladeglazuur

200 gram pure chocolade, in stukjes
130 ml kokosmelk
Raffaelo bonbons

Er ging vandaag van alles mis thuis! Dus later begonnen met bakken dan gepland! Toen de taart klaar was moest ik me haasten om de foto’s in het daglicht te maken. De taart was nog warm en de ganache ook nog een beetje vloeibaar. Daarom is de binnenkant niet mooi te zien is. Jah! Volgende beter plannen.

Zo maak je de vulling:

Vet een springvorm 24 cm doorsnee in met wat boter en bestrooi met wat bloem.

  • Breng de slagroom in een pan snel aan de kook.
  • Roer kokosmelk, poedersuiker en de geraspte kokos erdoor.
  • Overdoen in een kom en 1 uur laten afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 graden C.

  • Klop de zachte boter samen met de suiker tot een licht en romige crème.
  • Roer de eieren er een voor een door, het volgende ei pas toevoegen als het vorige volledig is opgenomen in het boter-suikermengsel.
  • Zeef boven een kom de bloem, bakpoeder en de cacao.
  • Meng en schep dit beetje bij beetje luchtig door het boter-suiker-eimengsel.
  • Voeg melk toe.
  • Schep de helft van dit chocolade beslag in de springvorm, verdeel met een lepel inmidddels afgekoelde kokosmengsel over het chocoladedeeg maar laat aan de rand 1 cm over.
  • Schep de andere helft van het chocoladedeeg erop en strijk glad.
  • Bak de taart in 40-45 minuten. Laat hem helemaal afkoelen.

Zo maak je de kokos chocolade ganache:

  • Smelt de chocolade stukjes en kokosmelk in een steelpannetje op een laag vuur.
  • Haal van het vuur als de chocolade gesmolten is.
  • Laat een beetje afkoelen en bestrijk de chocolade kokostaart hiermee, bestrooi met de hagelslag.Enjoy!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *