♡ Marmer cake ♡

Kun je geen keuze maken tussen een vanille en chocolade cake?! Een marmercake is een combinatie van vanille en chocolade cake. Het is eigenlijk heel makkelijk om te maken, want het is niet veel anders dan een normale cake. Je moet alleen op het einde de helft van het beslag mengen met gesmolten chocolade.

Wat heb je nodig:

140 gram pure chocolade, in stukjes
300 gram bloem
2 ½ theelepels bakpoeder
¼ theelepel baksoda
170 gram roomboter, op kamertemperatuur
250 gram suiker
3 grote eieren, op kamertemperatuur
1½ theelepel vanille extract
80 ml volle yoghurt, op kamertemperatuur
120 ml melk, op kamertemperatuur

Verwarm de oven voor op 180ºC. Beboter en bebloem de bakvorm.

  • Meng in een kom, bloem, bakpoeder en baksoda.
  • Smelt chocolade stukjes au bain marie.
  • Klop in een andere kom boter en suiker tot een licht en romig massa (3-5 minuten) .
  • Voeg eieren één voor één toe, doe zure room en vanille extract erbij.
  • Voeg bloem mengsel in drie afwisselend met melk toe. Dus 3 keer bloem en 2 keer melk. begin en eindig met bloem.
  • Doe de helft van het beslag over in een andere kom.
  • Roer gesmolten chocolade door een van beide hoeveelheden cakbeslag, meng het goed.
  • Schep met 2 grote lepels beide beslagsoorten om en om.
  • Snijd met een mes 4 keer door het mengsel om een marmereffect te creëren.
  • Bak in 35-45 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat ongeveer 20 minuten voordat je de cake uit de blik haalt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *