Regenboog taart

Hierperdepiep Hoera!

Het is een gewoonte geworden! Ieder jaar een taartje bakken voor de verjaardag van de kinderen. Dit jaar had ik geen zin in fondant cake. Eerlijk gezegd ik vind de fondant taart mooi uitzien maar ik eet zelf het fondant niet! Vind ik niet lekker vooral de donkere kleuren hahaha ik wordt er misselijk van. Denk dat ik een keer marsepein zal uitproberen. Een gewone taart is ook mooi?! Je kunt ook helemaal los gaan met de kleuren.

Een regenboog, daar wordt je toch vrolijk van. Regenboog taart is opgebouwd uit meerdere lagen van verschillende kleuren. Het kost relatief veel tijd om deze taart te bakken en maken, maar is zeker de moeite waard. Met een rainbow cake of regenboog taart, zal je veel mensen verrassen en kan je iedereen je kook kunsten laten zien!

Ik heb ervoor gekozen om een mix te gebruiken voor de taart bodem ook voor de botercrème. Dit om de tijd te besparen en om zeker van te zijn dat de taartbodem niet zal mislukken. Ik had geen 6 even grote bakvormen thuis en heb ook geen oven waarin 6 bakvormen tegelijk passen. Geen probleem! Je hebt maar 1 bakvorm nodig om deze kleurrijke taart te maken. De cakes één voor één te bakken is de oplossing 😊 en het is goed gelukt! Ik heb ervoor gekozen om de taart van buiten nog vrolijker te maken en vol te plakken met discodip. Hou er wel rekening mee dat je de discodip overal zult vinden. Hou je stofzuiger gered!

Wat heb je nodig?

Cake mix (funcakes)

4,5 eieren

Botercrème mix (funcakes)

500 gram ongezouten roomboter

Discodip

Wilton kleurstof

1 ronde bakvorm met doorsnede van 20 cm

Spatel en smoother

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 175°C. Meng 330 gram funcakes mix, 4,5 eieren (250 gram) en 30 ml water en klop het beslag op de hoogste snelheid 7-8 minuten op, daarna nog 2-3 minuten op lage snelheid namixen. Weeg het beslag af, ik had ruim 600 gram beslag dat is precies 100 gram per kleur.

Verdeel het beslag over zes bakjes, 100 gram per bakje. Neem een kleur icing color en kleur hiermee het beslag. Ik heb Wilton kleurstof gebruikt. Herhaal deze stappen voor de andere 5 bakjes. Vet de bakvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Vul deze met het beslag uit bakje één. Druk het beslag in de hoeken met de bolle kant van een lepel en dan glad maken. Bak de taart in circa 8-9 minuten gaar. Stort de taart na het bakken direct op een rooster om te laten afkoelen. Herhaal deze stappen voor de andere kleuren.

De botercrème
Vermeng voor de botercrème met een garde 400 gram mix met 400 ml water en laat dit mengsel minimaal 1 uur opstijven. Klop 500 gram ongezouten roomboter in ca. 1 minuut los. Voeg het mengsel in vier gedeeltes toe aan de boter, mix steeds volledig door tot het mengsel geheel is opgenomen voordat het volgende deel wordt toegevoegd. Mix het geheel nog 8-10 minuten tot een gladde crème.

De regenboog taart

Neem een taartplateau en smeer een beetje botercrème in het midden. Plaats de paarse laag hierop en smeer hier een dunne laag crème overheen. Leg hierna de blauwe laag er bovenop en smeer ook deze in met een dun laagje crème. Herhaal dit, totdat de taart vijf lagen heeft. Dus! Paars, blaauw, groen, geel, oranje, rood! Smeer de gehele taart af met een dunne lage crème, zodat je geen kruimels meer ziet. Plaats het een half uur in de koelkast. Hierna smeer je de taart af met een dikkere laag crème, zodat er een mooie taart overblijft. Bestrooi de zijkant en eventueel de bovenkant van de taart  met de dip, totdat hij volledig bedekt is. Werk het netjes bij. Plaats een bakplaat onder de taart, tijdens het plakken van discodip, om de vallende dip op te vangen.

2 antwoorden
  • Dulcefresa
   Dulcefresa zegt:

   Hallo Noor,
   Je kunt de taart een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Wel een uur voor het serveren uit de koelkast halen. Succes!
   Groetjes

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *