Double chocolate cheesecake

De double chocolate cheesecake is heerlijk als dessert, hij smelt op je tong. Hij is ideaal te combineren met fruit. Ik heb gekozen voor de bananen. Deze combinatie is onweerstaanbaar!

Springvorm 21 cm

200 gram digestive koekjes, verkruimeld

80 gram gesmolten boter

500 gram roomkaas

70 gram maizena

150 gram suiker

4 eieren

200 gram pure chocolade 70% cacao

200 gram witte chocolade

1 banaan

 

Verwarm de oven op 180 graden

Bodem

  • Voeg voor de bodem de gesmolten boter toe aan de verkruimelde digestive koekjes
    verdeel het mengsel over de bodem van een taartvorm en druk goed aan met de onderkant van een glas.
  • Zet 10 tot 15 minuten in de oven.

Zet daarna de oven op 150 graden.

Vulling

  • Klop de roomkaas 30 seconden met een handmixer, zodat hij mooi glad wordt.
  • Voeg vervolgens 1 voor 1 de ingrediënten toe.
  • Verdeel het mengsel over 2 kommetjes.
  • Spatel de gesmolten witte chocolade door de helft van het mengsel en de gesmolten pure chocolade door de rest van het mengsel en schenk een voor een beginnend bij het pure chocolade mengsel.
  • Optioneel: Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel, zodat er een marmerpatroon ontstaat.
  • Bak de taart ca. 20 min in de oven (150 graden).
  • Doe de oven uit en laat de cake nog ca. 1 uur in de oven.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Plaats de cheesecake in de koelkast bedekt met vershoudfolie voor een nacht.
  • Garneer met banaan schijfjes voor het serveren.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *