Frambozen cheesecake brownie toetje

Op zoek naar een dessert dat niet alleen heerlijk smaakt maar er ook nog eens prachtig uitziet? Deze brownie trifle met frambozen is eenvoudig te maken maar oh zo lekker.

 

 

Voor 8 personen

Brownie

200 gram suiker

45 gram cacaopoeder

115 gram boter, gesmolten

1 vanillesuiker

2 eieren, los geklopt

80 gram bloem

90 gram chocolade, in stukjesv

 

Roomkaas vulling

230 gram zachte roomkaas

20 gram suiker

400 ml slagroom

1 zakje klopfix

Topping

250 gram frambozen

Geraspte chocolade

Zo maak je de brownie

Verwam de oven voor op 175 graden. Bekleed een brownie blik van 20 x 20 cm met bakpapier.

  • Meng in een kom de suiker, vanillesuiker en cacaopoeder door elkaar.
  • Meng in een andere kom de gesmolten boter en de eieren samen en roer deze door het bloem-cacaopoeder mengsel.
  • Voeg de chocolade stukjes toe.
  • Giet het beslag in de bakvoem en spreid gelijkmatig uit.
  • Bak de brownie in 25-27 minuten.
  • Laat het helemaal afkoelen voodat je het snijdt in kleine blokjes.

Zo maak je de roomkaas mengsel

  • De roomkaas op kamertemperatuur samen met de suiker mixen tot een glad mengsel.
  • Klop de slagroom samen met 1 zakje klopfix tot de slagroom stijf is.
  • Roer de opgeklopte slagroom met een spatel door de roomkaas.

Zo maak je laagjes

  • begin met een laag brownie blokjes.
  • Vervolgens een laagje frambozen en daarna roomkaas mengsel
  • Herhaal deze stap nog een keer.
  • Bestrooi met geraspte chocolade.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *