Aardbeientaart in een glas

Gek op tart aux fraises? Met dit recept maak je er een heerlijk toetje in een glaasje van. Dit prachtige dessert is lekker en simpel met de smaak van aardbeien taart.

Voor 6 personen

Ingrediënten

 

400 ml melk

1 vanillepeul of 1 zakje vanillesuiker

2 eidooiers

100 gram suiker

40 gram bloem

200 gram digestive koekjes

75 gram boter, gesmolten

1 bak aardbeien

Zo maak je de crème pâtissiére

  • Klop de eidooiers met suiker romig in een kom en klop er dan de bloem door.
  • Breng melk met de vanillepeul of vanillesuiker zachtjes aan de kook.
  • Haal de vanillepeul eruit, giet wat hete melk bij het eimengsel, blijf roeren.
  • Giet het eimengsel dan in de pan met hete melk en en breng voorzichtig al roerend aan de kook tot er luchtbellen in de creme ontstaan.Zet het vuur zacht en kook nog 1 minuut door.
  • Giet de creme over in een schone kom, bedek met plasticfolie en laat afkoelen.
  • Zet het daarna in de koelkast.
  • Verkruimel de koek in de keukenmachine.
  • Smelt de boter in een steelpan en meng door de koek.
  • Verdeel mengsel over de bodem van de dessert glaasjes en druk zachtjes aan met een klein lepeltje.
  • Plaats de glaasjes 1 uur in de koelkast.
  • Was de aardbeien en in stukjes snijden.
  • Haal de glaasjes uit de koelkast en verdeel de crème patissiere of over de verkruimelde koekjes.
  • Beleg het dessert met aardbeitjes.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *