chocolade dessert

Super snelle chocolade toetjes in een glaasje met laagjes chocolade-mascarpone, lange vingers en bramen.

 

Recept voor 6 personen

Wat heb je nodig?

250 ml koude slagroom

2 eetlepels kristalsuiker

250 mascapone

200 gram pure chocolade

30 ml espresso

Lange Fingers

Bramen, bevroren

  • Smelt de stukjes chocolade met 6 eetlepels slagroom au bain-marie.
  • Doe de slagroom met suiker in een kom.
  • Klop met een handmixer op hoge snelheid – tot de slagroom stijf is.
  • Klop in de andere kom de mascarpone los en voeg de stijve slagroom toe.
  • Roer vervolgens de gesmolten chocolade er door.
  • Snijd de lange vingers in tweeën.
  • Schep een lepel van het mascarponemengsel in een glas (je kunt ook gebruik maken van een spuitzak met een sterren spuitmond), doop drie of vier halve lange vingers in de espresso en leg die vervolgens ook in het glas.
  • Daarna weer een lepel van het mascarponemengsel.
  • Garneer met bramen. Eventueel kun je  een lange vinger in het glas steken.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *