Chocolademousse

Dit is de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse die ik ooit heb gegeten. Het is wel het proberen waard 😍

Voor 6-8 personen

Ingrediënten

250 gram pure chocolade 78%, van goede kwaliteit

300 ml room, 35% vet

2 eetlepels suiker

4 grote eieren, op kamertemperatuur

1 vanillesuiker

  • Hak de chocolade fijn. Laat de chocolade smelten au bain-marie. Roer af en toe. Neem de kom van de pan.
  • Splits de eieren. Klop de eiwitten met een elektrische mixer tot zich zachte pieken vormen.
  • Voeg de suiker beetje bij beetjebeetje toe; blijf kloppen tot je stijf, glanzend eiwitschuim hebt.
  • Doe de slagroom in een ruime kom en klop in circa 3 minuten stijf.
  • Klop de eidooiers los met een garde. Roer de vanillesuiker erdoor.
  • Roer het eidooier-suikermengsel door de gesmolten chocolade.
  • Meng het chocolademengsel met het eiwit in delen.
  • Spatel de slagroom erdoor.
  • Schep de chocolademousse in glazen, potjes of coupes, dek af met vershoudfolie en laat een nachtje opstijven in de koelkast.

Tip
Let op het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *