Flan

Flan maken is niet moeilijk, maar je moet er wel de tijd voor nemen. Je maakt eerst een karamel, die komt op de bodem van de vormpjes. Daarbovenop schenk je de eiervla. De puddinkjes garen vervolgens in een warmwaterbak in de oven en moeten daarna nog afkoelen en opstijven voor je ze kunt storten. Maar ze zijn het waard.

Voor 5-6 personen

Ingrediënten

4 eieren

100 gram suiker

500 ml melk

1 vanillesuiker of citroen aroma

Karamel

4 eetlepels suiker

3 eetlepels water

Hoe maak je de karamel?

  • Strooi de suiker uit over de bodem van pannetje en voeg het water toe. Zet op laag vuur en wacht rustig tot het water is verdampt en de suiker begint te karamelliseren. Schommel af en toe met de pan, om de karamellisatie gelijkmatig te laten verlopen, maar roer niet!
  • Schenk de hete siroop voorzichtig in de schaaltjes en verdeel gelijkmatig over de bodem. Zet apart.

Verwarm de oven voor op 185 graden

  • Klop de eieren los in een grote kom. Mix de suiker en melk erdoor tot een glad mengsel. Schenk het mengsel over de karamel in de schaaltjes. Dek af met aluminiumfolie.
  • Zet de schaaltjes in een ovenschaal en vul de schaal met warm water tot 3 cm van de vormpjes.
  • Bak de flans 50-60 minuten, tot ze stevig aanvoelen. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Laat daarna nog minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Haal voor het serveren een scherp mesje langs de randen van de flans om ze los te maken en stort ze op dessertbordjes. Als het goed is, is de karamel vloeibaar en loopt als een saus over het puddinkje.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *