Couscous op Vrijdag

Vrijdag is een heilige dag en dan nemen wij de tijd om een gezamenlijke maaltijd te maken en te eten. Couscous!

Couscous is een Marokkaans gerecht op basis van korrels van harde tarwe, groenten, vlees of kip. Het is het meest bekend Marokkaans gerecht in de wereld.

De bekendste variatie is de Couscous met 7 groenten en lamsvlees. Welk soort groenten zitten daar allemaal in Couscous met 7 groenten? Courgette, pompoen, witte kool, wortels, koolraapjes, aubergine, kikkererwten. Is het geen plaatje al die mooie kleuren maar couscous met tfaya is mijn favoriet. Deze wordt gemaakt met kip en gekaramiliseerde uien, rozijnen en kikkererwten. De combinatie van zoet en hartig is echt heerlijk.

Couscous stomen

Écht goede couscous maak je door de korrels in drie etappes te stomen. Inderdaad, dat duurt een stuk langer, maar dat proef je ook. Hiervoor heb je een couscoussier (stoompan) nodig, dat is een traditionele Marokkaanse pot met een grote bodem, geschikt voor het stoven van vlees en groenten en een stoommandje erop voor het stomen van de Couscous.

Couscous in karnemelk

Heb je een overschotje gestoomde Couscous? Karnemelk met couscous is ideaal om de volgende dag een overschotje couscous weg te werken. Tijdens de warme dagen is couscous in koude karnemelk heerlijk afkoelend.. Een koud soepje!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *