Tagine ♡ الطّاجين المغربي

Als je aan Marokko denkt dan denk je aan tajines en couscous. De Marokkaanse keuken heeft een mooi aanbod van tajine gerechten en couscous. Het eten is gezond, vers, vol met groenten, zonder toevoegingen en heerlijk op smaak gebracht met bijzondere producten zoals ingemaakte citroen en specerijen.

Wat is eigenlijk een Tagine?

De tajine is een Marokkaanse stoofpot, vaak van aardewerk, die bestaat uit een ronde schaal en een hoge, kegelvormige deksel.

Foto ♡ Kamille&Dille

Door deze vorm wordt het eten door en door gestoomd en worden alle smaken optimaal gemengd. Het aardewerk neemt langzaam warmte op en houdt deze lang vast.

Tagine is veelzijdig!

Zo kan deze gebruikt worden om gerechten in korte tijd te bereiden. Vlees, vis en groenten kunnen er in gegrild worden. Gerechten kunnen ook langere tijd gestoofd worden. Het vocht dat vrijkomt bij de bereiding valt door de vorm terug in de schaal van de tajine, waardoor de ingrediënten sappig blijven en vlees lekker mals wordt. Hierdoor ontstaat vaak een heerlijke saus, genaamd “L’Marka”.

Een nieuw tagine gekocht?

De traditionele tajine wordt van aardewerk gemaakt. Vóór deze tajines de eerste keer gebruikt worden, dienen ze 24 uur onder water te worden gezet. Dit om te voorkomen dat de tajine bij het eerste gebruik zal barsten.

Serveren kan rechtstreeks uit de tajine. Omdat bij bereiding van gerechten in de tajine niet alleen alle sappen, maar ook alle geuren bewaard blijven, is het een vaak ware geursensatie om de tajine op tafel in bijzijn van alle eters te openen! 😍

Foto’s zijn van internet gevist 🐟😊

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *