Choco-banaan tartelettes

Oh ja! Ik had jullie nog niet verteld over mij ervaring op het treinstation, la gare de Lyon, in Parijs? Wij moesten bij Sixt zijn om iets te regelen. Toen we klaar waren ging ik het station binnen om een toilet te zoeken. Ik moest nodig naar de WC! Een super grote treinstation, druk, veel mensen, bagage, cafés maar waar ik op zoek naar ben zie ik nog niet. Er staar neegens aangegeven waar de toiletten zijn.. Dat heb ik eerder meegemaakt op de metrostations van Parijs. Na twee keer moeten vragen, bevinden de toiletten zich aan andere kant van het station. Wat een zoektocht zeg! De borden staan precies boven de ingandingang van de toiletten hahha. Typisch! Mensen als je in Parijs bent hou daar wel rekening mee, op de trein of metrostations moet je altijd vragen naar de toiletten. In het Frans is het “Où se trouvent les toilettes, s’il vous plaît?” je spreekt het zo uit als ” oe se troeve lee twalet, sil woe plee?” Maar jah, om het toch goed te maken heb ik mezelf getrakteerd met wat lekkers bij Brioche Dorée, de mille feuille, éclair en Tartelette Choco-Banaan. Ja door de frustratie heb ik alles alleen opgegeten. En ze waren lekker! Erg lekker!

Ik was op French modus toen ik terug kwam in Nederland. Heb allerlei franse lekkernijen gemaakt. Die ga ik zeker met jullie delen. Ik begin met Tartelettes choco-banaan! Hieronder vind je het recept van de Tartelettes die ik heb gemaakt.Vond het bestwel makkelijk om te maken en de combinatie banaan, chocolade met een krokante bodem is zo jammie. Het recept is voor 7 Tartelettes met het doorsnede van 11 cm.

De gekarameliseerde bananen

3 bananen

2 eetlepels basterdsuiker

2 eetlepels citroensap

  • Snij de bananen in kleine stukjes.
  • Doe de bananen, basterdsuiker en citroensap in een steelpan en breng deze roerend aan de kook tot de suiker opgelost is.
  • Zonder deksel ongeveer 2 minuten al roerend zachtjes laten pruttelen tot de banaanstukken gekarameliseerd zijn.
  • Laat het helemaal afkoelen. Mocht er nog vocht in zitten kun je het later zeven.

La pâte à tarte sablé/ de bodem

200 gram patent meel

100 gram zachte roomboter

1 grote ei

80 gram poedersuiker

  • Leg alle ingrediënten op het werkblad behalve het ei.
  • Meng alles door elkaar tot dat je een zanderig deeg krijgt.
  • Nu voeg je opgeklopte ei toe en kneed het deeg tot een bal. Het is wel een beetje zacht! Geen Paniek.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verdeel het deeg in 7 of 8 bolletjes. Plaats het bolletje in een Tartelette vorm en verdeel het deeg gelijk over het bakvormpje.
  • Prik de bodem een paar keer met een vork.
  • Bak de Tartelette blind in 5 minuten daarna de bakpapier en de droge witte bonen verwijderen, daarna bak je de vormpjes nog een minuut of 5 langer in de oven totdat ze mooi bruin uit zien.

Ganache

200 gram pure chocolad

100 ml vloeibare slagroom

60 gram boter

Zo maak je het:

  • Verhit de slagroom in een pannetje op het vuur.
  • Breek de chocola in stukken.
  • Haal het pannetje van het vuur voeg de stukken chocola toe.
  • Roer het goed door elkaar met een garde.
  • Voeg de boter toe voor het glanzend effect.

Verdeel de gekarameliseerde bananen over de Tartelettes. Giet de ganache op de gekaramiliseerde bananen en laat de tartelettes opstijven in de koelkast. Garneer de tartelettes desgewenst met wat plakjes bananen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *