Frambozen zebra cake

Dit recept voor de zebra cake met frambozen is ideaal als je indruk wilt maken op je gasten, het resultaat is namelijk even zalig als verbluffend. Waar wacht je nou op?

Het recept

Frambozen cake

150 ml frambozen yoghurt

150 ml zonnebloemolie

100 gram bevroren frambozen,  gesmolten

250 gram patent meel

1 theelepel bakpoeder

Snufje zout

140 gram fijne kristalsuiker

2 grote eieren

Een paar druppels roze kleurstof

Chocolade cake

200 gram patent meel

1 theelepel bakpoeder

Snufje zout

140 gram fijne kristalsuiker

20 gram cacaopoeder

2 grote eieren

150 ml yoghurt

150 ml zonnebloemolie

½ theelepel vanille extract

Ganache

200 ml slagroom

100 gram frambozen jam

100 gram pure chocolade

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden, beboter en bekleed een ronde bakvorm ø 22 cm met bakpapier.

  • Om de frambozen cake te maken. Doe je de yoghurt, zonnebloemolie en de frambozen in een blender of keukenmachine en mix alles door elkaar.
  • Zeef het om de pitten weg te halen. Plaats het mengsel in een maatbeker. Je hebt 300 ml nodig.
  • Neem 2 beslagkommen, dus 1 beslagkom voor de frambozen cake en de andere voor de chocoladecake. doe in ieder beslagkom de droge ingrediënten.
  • Breek de eieren boven de droge ingrediënten, doe de yoghurt, zonnebloemolie en cacaopoeder bij de ene beslagkom en de het frambozen mengsel bij de ander.
  • Meng met de handmixer het chocolademengsel beslag door elkaar tot een glad beslag.
  • Maak de mixer schoon en meng vervolgens het frambozen mengsel tot een glad beslag.
  • Meng de kleurstof erdoor.

Nu moet je snel werken.

  • Neem twee cups of soeplepel met de inhoud van 60 ml. Schep een cup van het donkere beslag in het midden van de bakvorm. Schep hierop een cup frambozen beslag. Ga door tot de hele vorm bedekt is het beslag op is.
  • Bak de cake in ca 60 minuten gaar of tot een satéprikker er schoon uitkomt

Zo maak je de ganache:

  • Doe de slagroom en de jam in een pannetje en verhit dit al roerend tot de kookpunt.
  • Zeef het mengsel en doe de chocolade stukjes erbij. Laat het een paar minuten staan. Roer met een garde alles door elkaar tot een glad Ganache.
  • Laat de ganache afkoelen, dikker worden, om het makkelijk op de cake te smeren.

Ik heb de cake dwars door het midden gesneden en met de frambozen Ganache gesmeerd. En het resterende Ganache op de cake gedaan. Maar dat hoef je niet te doen. Je kunt de ganache gewoon op de cake smeren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *