Empanadas met gehakt

Empanadas zijn een favoriet geworden bij ons thuis. De kids zijn er dol op vooral de volgende dag zijn ze nog lekkerder. Nadat ik de tonijn en kip variant heb gemaakt. Besloot ik om Empanadas met gehakt te maken.. en oh wat waren ze lekker. Ik moet wel zeggen dat alle varianten lekker zijn!

Ingrediënten

Zelfgemaakte empanadas deeg

450 gram gehakt

2 eetlepels olie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 paprika

2 tomaten

1 eetlepel oregano

1 theelepel komijn

½ theelepel paprikapoeder

Groene olijfjes, optioneel

Zout en peper

  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en de Parika en tomaten in blokjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, paprika 3 min.
  • Voeg de kruiden toe.
  • Voeg het gehakt en bak mee bruin en rul. Schep regelmatig om. Zorg ervoor dat de vulling niet nat is.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat de vulling helemaal afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Rol het deeg uit tot een grote dunne lap en snij hier met behulp van een garneerring  of koekjes cutter mooie ronde deegplaatjes met een doorsnee 8 cm uit.
  • Leg 1 el vulling het midden van elk deegplaatje.
  • Bestrijk de randen met eiwit en neem een andere ronde deegplaatje en leg het op het deegplaatje met vulling.
  • Druk de randen goed aan zodat er tijdens het bakken geen vulling uit kan lopen.
  • Bestrijk de bovenkant van de empanadas met eidooier.
  • Leg de empanadas op een bekleed bakplaat met bakpapier.
  • Bak de empanadas in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *