Hartige gevulde crêpes

 

Bij crêpes denk je meteen aan zoet, een nagerecht bijvoorbeeld. Deze zijn echter gevuld met kip en groenten, hartig dus. Als je eens wat anders wil maken zeker een aanrader!

Voor 10-12 gevulde crêpes

Ingrediënten

1 kipfilet, in kleine stukjes

2 eetlepels olijfolie

2 uien, fijn gesnipperd

1 teentje knoflook

3 wortels, geraspt of slierten

1 courgette, geraspt of slierten

200 gram champignons

1 theelepel gemberpoeder

½ theelepel curcuma

2 eetlepels yoghurt

2 smeerkaas puntjes

  • Fruit de ui en knoflook aan in olijfolie. Voeg de kipfilet toe en bak 8 minuten mee.
  • Voeg de groenten en de kruiden toe en bak mee tot ze gaar zijn.
  • Roer er de yoghurt en smeerkaas door.
  • Zorg ervoor dat de vulling niet nat is. Als het zo is laat het uitlekken
  • Zet apart en laat het af te koelen.

Crêpes

500 ml melk

2 eieren

2 eetlepels gesmolten boter

Handje geraspte kaas

1 theelepel oregano

Snufje knoflookpoeder

Zout en Pepeper naar smaak

250 gram bloem

  • Doe alle ingrediënten in de blender en mix alles door elkaar. Als het beslag dik is voeg er dan een scheurtje melk bij.
  • Zet het beslag 10 minuten opzij of totdat de vulling helemaal afgekoeld is.
  • Verhit een licht ingevette koekenpan op matig vuur.
  • Giet het crêpebeslag in de pan. Kantel de pan in een cirkelvormige beweging, zodat het beslag gelijkmatig wordt verdeeld. De crêpes moet dun zijn.
  • Bak de crêpe ongeveer 2 minuten, totdat de onderkant lichtbruin is. Draai hem dan met een flexibele spatel om en bak de andere kant.
  • Schep in het midden een 2 eetlepels van de vulling en vouw de onderkant over de vulling. Dan de bovenkant daar overheen. Nu heb je een lange rechthoek met in het midden vulling. Vouw de rechterkant over het midden en vouw de linkerkant onder het midden. Zo krijg je een vierkantje met aan de bovenkant een flapje en aan de onderkant.
  • Maak op deze manier meer pannenkoeken. Herhaal totdat alle beslag op is.

De volgende stap is aan jou:

  • Verhit een grote koekenpan zonder olie of boter en zet het vuur lager. Leg er gevulde crêpes in en bak ze rondom mooi goudbruin.

Of

Verwarm de oven voor op 200 C.

  • Leg de gevulde crêpes op een bakplaat bekleed met bakpapier, bestrooi met de geraspte kaas. Schuif de gevulde crêpes in oven en bak ze 8-10 minuten goudbruin.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *