Hartige mini harcha

De Marokkaanse harcha of griesmeelkoek wordt gegeten bij het ontbijt, maar ook rond de koffietijd of ’s avonds als snack. Vandaag deel ik een recept met jullie van een hartige versie van Harcha, met tonijn, olijfjes, peterselie en ui. Dit recept is een aanrader. Jij gaat hem lekker vinden, ik kan het je garanderen.

Ingrediënten

350 gram griesmeel, moyenne

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel bakpoeder

80 ml olijfolie

2 eetlepels gesmolten boter

100 ml melk, lauwwarm

100 ml water, lauwwarm

1 blik tonijn, uitgelekt

2-3 eetlepels groene olijfjes, gesneden

3 eetlepels peterselie fijn gehakt

1 kleine ui, fijn gesnipperd

1 theelepel mosterd

Handje geraspte kaas

Peper

Zo maak je het:

  • Doe de griesmeel samen met de bakpoeder en het zout in een diepe kom.
  • Meng dit even samen met de hand en giet dan voorzichtig de olijfolie en gesmolten boter erbij en blijf ondertussen mengen tot de olijfolie en boter helemaal zijn opgenomen door de griesmeel.
  • Doe dan het water en melk erbij en meng dit met de hand totdat je een samenhangend deeg krijgt.
  • Vorm het deeg dan tot een bol en laat het deeg even rusten.
  • Voeg nu de tonijn, peterselie, ui, olijfjes, mosterd, kaas en peper toe aan het deeg en meng alles door elkaar
  • Strooi wat griesmeel op je aanrecht en Leg een bakring met een doorsnee van 7cm.
  • Schep wat van het deeg er in en druk het aan met je vingers. Haal de bakring voorzichtig naar boven.
  • Maak op deze manier 10 mini harcha.
  • Voor het afbakken gebruik een anti aanbaklaag koekenpan. Zorg dat de pan goed warm is en doe de harcha in de pan.
  • Bak ze elk aan iedere zijde voor ongeveer 5-7 minuten.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *