Dadel ijs met walnoten

Onder het kopje ”wat maak je met dadels van Ramadan” met de dadels die ik nog over heb, heb ik als toetje dit ijs gemaakt, door dadels, melk en slagroom te gebruiken is het een mooi romig en smaakvol ijs geworden.

120 gram suiker

240 gram water

200 gram dadels, gewassen en ontpit

Snufje zeezout

500 ml vloeibare slagroom

250 ml volle melk

5 eidooiers

Handje vol walnoten, grof gehakt

  • Doe de suiker en het water in een steelpannetje en breng ze roerend aan de kook. Ga zo door tot de suiker helemaal gesmolten is.
  • Doe de dadels en zout bij en laat ze 3 minuten sudderen.
  • Haal het steelpannetje uit het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
  • Pureer vervolgens het mengsel met een handmixer.
  • Voeg de melk en 250 ml vloeibare slagroom aan het dadels mengsel toe.
  • Doe het resterende vloeibare slagroom in een grote kom en zet het apart.
  • Zet het steelpannetje weer op het weer en breng het mengsel roerend aan de kook. Haal het steelpannetje meteen van het vuur.
  • In een kom klop je de eidooier los, roer er geleidelijk een half kop warme mengsel bij om de eidooiers te temperen.
  • Doe het getemperd eidooier terug bij het warme mengsel.
  • Laat het mengsel op mediumhoog vuur al roerend circa 8 minuten verwarmen tot een dikke creme ontstaat.
  • Haal het mengsel van het vuur en giet in de kom over de resterend vloeibare slagroom.
  • Roer het geheel samen tot het afgekoeld is.
  • Roer als laatst de walnoten er door en  zet de kom ongeveer 4 uurtje in de koelkast.
  • Schep in een diepvriesbak of een cakvorm bekleed met bakpapier en laat in de diepvries verder opstijven.
  • Haal 5 minuten voor serveren uit de diepvries.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *