Frambozen mango kokos sorbetijs

Sorbetijs maken zonder ijsmachine? Dat kan gelukkig ook zonder. Je hebt geen ijsmachine nodig om zelf sorbetijs te maken van vers fruit of fruit uit de diepvries. Hieronder vind je de makkelijkste recept om een de lekkerste tropisch sorbetijs te maken.

Ingrediënten

500 gram mango, bevroren

125 gram frambozen, bevroren

230 ml kokosmelk

200 gram suiker

1 eetlepel citroensap

 

  • Doe alle ingrediënten in de blender of een kom pureer in de blender of met de handmixer.
  • Giet het mengsel in een diepvriesbakje en laat het ijs in de vriezer hard worden.
  • Haal de aardbeiensorbet een kwartier voor serveren uit de vriezer.

Tips

  1. Vul een hoge mok met warm water en houd je ijslepel hier even in voordat je gaat scheppen. Zo krijg je perfecte mooie bollen. Daarnaast kun je er tussen het scheppen door je lepel mee schoonmaken.
  2. Je kunt het ijs serveren in een ijshoorntje of een glas en garneren met wat achtergehouden fruit en/of slagroom.
  3. Ik heb de vriezer op de laagste stand gezet namelijk -16 graden zodat er geen ijskristallen ontstaan.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *