Fudgy double chocolate chip cookies

Deze koekjes zijn het toppunt van perfectie! Als je van grote flat, zachte en fudgy houdt, dan zijn dit de koekjes voor jou!

Wat heb je nodig?

225 gram roomboter, gesmolten en afgekoeld

265 gram patent bloem

50 gram cacaopoeder

1 theelepel baksoda

½ theelepel zout

200 gram suiker

1 zakje vanille suiker

2 eieren

45 ml sterke koffie

200 gram chocolade chunck

  • Smelt de roomboter en laat het ongeveer een half uur hard worden in de vriezer.
  • Meng in een kom de bloem, cacaopoeder, baksoda en zout. Zet deze apart.
  • Klopt de roomboter, suiker en vanillesuiker tot een zacht en créme-achtig mengsel.
  • Voeg de eieren één voor één toe.
  • Voeg het bloemmengsel toe en kneed goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens de koffie beetje bij beetje toe. Het deeg is een beetje plakkerig.
  • Meng als laatste de chocolate chips door het deeg.
  • Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 175ºC. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

Mijn ijsschep is kapot dus ik het 2 lepels gebruikt om het deeg op de bakplaat te leggen. Ik heb 20 cookies gemaakt.

  • Leg met behulp van twee lepels het deeg in bolletjes op de bakplaat. In de oven lopen ze vanzelf uit tot koekjes, dus platdrukken hoeft niet.
  • Bak ze 8-10 minuten in. De koekjes zijn nog zacht, nog worries!
  • Laat ze vervolgens op de bakplaat afkoelen.

De cookies zijn heerlijk vol van chocolade smaak met een hint van koffie. Ik noem ze smelt-op-de-tong cookies, ze zijn fudgy en machtig maar ik geniet er gewoon van. Probeer ze eens uit.. jammie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *