Meringue hazelnoot koekjes

Deze koekjes bestaan uit koekdeeg met eiwitschuim erop. Gekke combinatie eigenlijk, maar het is super lekker! Het knapperig koekdeeg met krokant en taai schuim erop is verrassend smaakvol.

Ingrediënten

De koekjes

150 gram zachte roomboter

50 gram poedersuiker

200 gram hazelnoten, fijn gemalen

200 gram bloem

1 eigeel

De meringue

2 eiwitten

14 gram poedersuiker

Hazelnoten, grof gehakt

  • Doe alle ingrediënten in een kom en kneed er een samenhangend deeg van.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal een uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 160 °C. Zorg dat de kom en garde die je gebruikt voor de meringue goed vetvrij zijn en dat er geen spoortje eigeel in de eiwitten zit.

  • Doe de eiwitten in een kom en klop deze op.
  • Voeg geleidelijk de poedersuiker toe en klop tot het eiwit stijf is.
  • Rol het deeg op een licht bebloemd werkblad tot circa 1,5 cm dik uit.
  • Steek er cirkels uit van 6 cm doorsnee.
  • Leg de koekjes op een bekleed bakplaat met bakpapier.
  • Doe er half theelepel meringue op ieder cirkel.
  • Garneer met wat grof gehakt hazelnoten. Druk ze een beetje aan in de meringue.
  • Bak de koekjes in 18-20 minuten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *