m&m’s chocolate chip cookies
Mijn koekjestrommel is weer bijgevuld! De kids zijn zo blij met deze kleurrijke koekjes. Als je van mooie, dikke, zachte maar toch stevige koekjes houdt, dan zijn dit de koekjes voor jou!
25- 27 koekjes
Het recept
340 gram patent bloem
1/2 theelepel baksoda
190 gram Gezouten boter
100 gram suiker
160 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
2 theelepels vanille extract
120 gram chocolade
120 gram mm’s
Verwarm de oven voor op 170 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de boter in een steelpan en laat het helemaal afkoelen.
- Meng het meel met baksoda.
- Roer de gesmolten boter, bruine suiker en suiker in een middelgrote kom goed door elkaar.
- Klop het vanille extract en de eieren erdoor tot een licht en romig mengsel.
- Voeg het bloemmengsel toe en roer goed door elkaar. Roer de stukjes chocolade en m&m’s erdoor met een pollepel.
- Schep hoopjes deeg op de bakplaat op ongeveer 8 cm afstand.
- Bak de koekjes 15-17 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de randjes licht verkleurd zijn.
- Laat ze een paar minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster verder laat afkoelen.
Zo lekker, wou gelijk beginnen maar heb alleen ongezouten boter in huis. Is het echt noodzakelijk dat het gezouten is?
Is geen probleem. Gebruik ongezouten boter en voeg een snufje zout aan het meel.
I must admit I don’t bake very often because I tend to eat too much. I like the basics such as brownies and chocolate chip cookies. I tend to cheat and buy the box of brownie mix at Sam’s Club. It is dei;1hRs1itrlple chocolate. Give it a try.