Pindakoekjes

Pindakoekjes in een nieuw jasje voor de pinda liefhebbers. Heerlijke koekjes in de vorm van pinda’s met een onweerstaanbare pinda en gecondenseerde melk vulling. Een aanrader!

Ingrediënten

Het deeg

125 gram zachte roomboter

75 gram poedersuiker

Snufje zout

75 ml zonnebloemolie

1 ei

35 gram maïzena

330-350 gram bloem

10 gram cacaopoeder

  • Meng de boter en poedersuiker tot glad en licht geheel.
  • Voeg al roerend de zonnebloemolie, 2 eetlepels maïzena en 1 theelepel vanillesuiker.
  • Zeef de bloem deel voor deel boven het mengsel en spatel erdoor tot een zachte en niet plakkerig deeg. Als het deeg plakkerig is voeg er nog 1 eetlepel bloem toe.
  • Voeg vervolgens een eetlepel cacaopoeder toe en kneed het deeg tot de cacaopoeder opgenomen is.
  • Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal een half uurtje rusten in de koelkast.

De vulling

250 gram geroosterd en gemalen pinda’s, ongezouten

4-6 eetlepels gecondenseerde melk

  • Doe de gecondenseerde melk bij de gemalen pinda’s en roer het door elkaar.
  • Vorm van het mengsel kleine balletjes.
  • Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in 2 stukken.
  • Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier tot ongeveer 3 mm.
  • Steek met een stekker rondjes uit.

  • Neem een bolletje vulling leg die op het deeg. Vouw het deeg om de vulling en druk goed aan. Rol even heen en weer zodat heel de vulling bedekt is.
  • Maak hier voorzichtig een klein staafje van en druk al rollend in het midden om een pinda vorm te krijgen.
  • Versier rondom met een Marokkaanse pincet “nakach”.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Leg de koekjes op de bakplaat en bak de koekjes in 15 minuten gaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *