Pindakoekjes

Pinda lovers, hieronder vind je een nieuw recept voor de lekkerste pindakoekjes ooit..

Ingrediënten

30 koekjes

125 gram zachte roomboter

80 gram poedersuiker

1 ei

1 Vanillesuiker

90 gram ongezouten pinda’s*, fijngemalen

250 gram patent meel

½ theelepel bakpoeder

Topping

150 gram chocolade

Poedersuiker

Pinda’s

Verwarm de oven voor op 200ºC.

  • Mix de roomboter en poedersuiker tot het licht gekleurd is.
  • Klop het ei, de gemalen pinda’s en vanillesuiker erdoor.
  • Meng geleidelijk de meel en bakpoeder erdoor.
  • Maak hiervan bolletjes ter grootte van een walnoot. Vervolgens maak je met je wijsvinger bovenin een holletje (voor de gesmolten chocolade).
  • Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 10-12 minuten goudbruin.
  • Bestrooi de koekjes meteen met poedersuiker en laat ze afkoelen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en schep deze met een theelepel in de holletjes.
  • Versier de koekjes met pinda’s.

*Ik heb ongezouten geroosterde pinda’s gebruikt voor dit recept.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *