Twix koekjes

Nadat ik een tijdje geleden alleen maar twix koekjes zag voorbij komen. Heb ik besloten om ze ook te gaan maken! Oh wat zijn ze lekker zeg.. De kids komen ieder keer vragen “mama, mag ik die lekkere koekjes” ze waren binnen nog time op! En dat zegt genoeg 😃

Wat heb je nodig voor 30-32 Twix koekjes

170 zachte roomboter

85 gram Poedersuiker

½ theelepel vanille extract

½ theelepel bakpoeder

Snufje zout

280 gram patent bloem

De topping

200 gram karamel fudge

1 eetlepel room

200 gram pure chocolade

1 theelepel roomboter

Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

  • Meng de zachte roomboter en de poedersuiker in een beslagkom.
  • Voeg de bloem, bakpoeder, Snufje zout en vanille extract toe en meng alles met de hand totdat een zachte deeg.
  • Bestrooi het werkblad lichtjes met bakmeel en en rol het deeg hierop uit tot een dikte van 5 mm.
  • Steek met een vormpje koekjes uit en leg ze op de bakplaat.
  • Bak de koekjes in 10-12 minuten licht-goudbruin.
  • Laat ze volledig afkoelen op een rooster alvorens de topping aan te brengen.
  • Smelt de karamel fudge en 1 eetlepel room in de magnetron of au bain marie.
  • Besmeer ieder koekje met een ongeveer een halve theelepel karamel.
  • Smelt de chocolade stukjes en 1 theelepel roomboter in de magnetron of au bain marie.
  • Verdeel de chocolade met een lepeltje over het koekje. Leg ze op een vel bakpapier en laat ze uitharden.
  • En nu smullen!!!

Ook tijdens het fotograferen kwamen de kids vragen “Mag ik op de foto met de Twix koekjes” haha! Het is bij ons normaal om eerst foto’s te schieten dan te eten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *