Zandkoekjes

Deze zandkoekjes zijn heel eenvoudig om te maken en smaken heerlijk, ze zijn hard van buiten, kruimelig en smelt met een heerlijk zachte vanillesmaak in je mond.

Ingrediënten

Voor 40 koekjes

250 gram zachte roomboter

120 gram poedersuiker

2 zakjes vanillesuiker

1 ei en 1 eigeel

75 gram maïzena

5 gram bakpoeder

350-370 gram bloem*

Geroosterd hazelnoten

  • Meng de roomboter, poedersuiker en vanillesuiker samen tot een glad geheel.
  • Voeg de ei en de eigeel toe en mix tot de eieren opgenomen zijn.
  • Roer de bakpoeder erdoor.
  • Voeg de bloem beetje bij beetje* toe en meng goed samen. Het deeg is zacht en niet plakkerig.
  • Dek af met huishoudfolie en leg het in de koelkast voor een uur.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius  bekleed een bakplaat met bakpapier.

  • Maak bolletjes ter grootte van een walnoot.
  • Leg ze op de bakplaat en maak vervolgens met je wijsvinger bovenin een diep holletje (voor de gesmolten chocolade).
  • Bak de koekjes in 15-16 minuten gaar.
  • Laat ze op de bakplaat afkoelen.
  • Bestrooi de koekjes met poedersuiker.
  • Smelt de chocolade au bain-marie en schep deze met een theelepel in de holletjes.
    Versier de koekjes methazelnoten geroosterd hazelnoten.

* Is het deeg toch nog iets te plakkerig? Voeg er dan 1 eetlepel bloem aan toe en kneed het deeg weer door.

2 antwoorden
  1. Karima
    Karima zegt:

    Verrukkelijke koekjes! Bedankt voor het recept. Ik heb een wat fijngemalen hazelnoten door het deeg gedaan voor een intensere hazelnoot smaak. Heerlijk! Kijk uit naar je volgend recept.
    Liefs, Karima

    Beantwoorden
    • Dulcefresa
      Dulcefresa zegt:

      Hallo Karima,
      Fijn om te horen dat de koekjes in smaak zijn gevallen. Ik vind zulke berichtjes motiverend om meer te gaan posten. Bedankt x
      Groetjes,

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *