Aardappelpizza

Ja, je leest het goed. Een aardappelpizza! Het is een pizza met een aardappelbodem. Het is wat origineels serveren dan gekookte of gebakken aardappels bij de groenten en onwijs lekker.

Grote kruimige aardappelen, ongeveer 800 gram

1 ei

Tomate  frito (Heinz)

Kerstomaatjes

Mini mozzarella

Geraspte kkaa

Pizza kruiden

Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van 5 mm dikte.
  • Schik de aardappelen, overlappend, of leg ze goed tegen elkaar aan op een ingevet bakpapier.
  • Bestrijk met losgeklopt ei en kruid met peper en zout.
  • Laat 25 à 30 minuten bakken. Check met een vork of de aardappelen al gaar zijn.
  • Haal uit de oven en bestrijk de aardappelbodem met tomate frito, geraspte kaas, mini mozzarella, halve tomaatjes.
  • Bestrooi met de pizza kruiden.
  • Bak de pizza’s 10 minuten af, op grill stand, in het midden van de oven.

Ga je deze lekkere aardappel pizza maken?

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *