Brusselse wafels

Hallo foodies! Ik heb een mooie multifunctionele apparaat gescoord waarmee ik de meest creatieve en overheerlijke recepten kan maken. Een apparaat met verschillende platen waaronder de waffelijzer. Ben so happy! Je wilt niet weten hoelang ik al een wafelijzer wil hebben om zelf waffels te maken voor de kids en stiekem ook voor mezelf 😂. Eindelijk heb ik hem en dat beloofd veel goeds, gevarieerd snack recepten! Wohoo mijn eerste wafelpoging was zooooo lekker! De brusselse Wafels. Oh wat zijn deze lekker. Je bent gewaarschuwd hahaha..

Wat hebje nodig?

1 groot ei, gesplitst

50 g suiker

1 zakje vanille suiker

150 ml melk

150 gram bakmeel

½theelepel bakpoeder

50 gram gesmolten boter

Extra’s

Oliespray, om in te vetten
Slagroom, aardbeeien en chocoladesaus.

  • Zeef de bakmeel en bakpoeder en zet apart.
  • Klop de eierdooier met de suiker schuimig.
  • Klop er de melk door en meng het bakmeel erdoor.
  • Roer de gesmolten boter erdoor.
  • Klop het eiwit stijf en spatel dit door het beslag.
  • Verhit een elektrisch wafelijzer.
  • Vet deze dun in met oliespray en schep er met een lepel een laagje van het beslag in.
  • Doe het ijzer dicht en bak de wafels in ca. 3 minuten goudbruin. Neem de wafels uit het ijzer en bak op dezelfde manier de rest van de wafels.
  • Serveer de waffels met aardbeien, slagroom en chocoladesaus of bestrooi ze gewoon met poedersuiker.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *