Gevulde churros

Klinkt als een lekker ding hé? Nou, dat is het ook. Het is een lekkernij die o.a. in Spanje en Zuid Amerika wordt gegeten. Het zijn gefrituurde deegslierten, ook wel Spaanse donuts genoemd.

Deze keer kom ik met iets nieuws, de gevulde Churros, ze zijn makkelijk te maken en je kunt ze naar eigen smaak vullen. Een eindeloze variatie aan smaken! Je kunt de churros vullen met karamel, wit-melkchocolade, Dulce de leche, gesuikerde gecondenseerde melk, banketbakkersroom, Nutella… Laat je creatie de vrije loop.

Oh man! Wat waren de gevulde churros met wit-melkchocolade en karamel heerlijk… Vul een spuitzak met glad, lang en smal spuitmond met de gesmolten chocolade of de karamel. Maak d.m.v een satéprikker een gat dwars door de Churros hierin het spuitmondje van de spuitzak plaatsen en dan vullen. Et Voilá! zo moeilijk is dat niet.

Is dit geen plaatje? Geef een compleet eigen draai aan je high tea door er deze beauty’s op tafel te toveren 🙂

Verhit in een steelpan 300 ml water met 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel zonnebloemolie en een mespunt zout. Neem van het vuur af en in 1 keer de bloem erbij. Roer net zo lang tot het deeg loslaat van de pan en een bal vormt. Kneed met je handen even de lucht uit het deeg. Maak er balletjes ter grootte van een kleine appel. Doe een Balletje in een spuitzak met een sterren mond en spuit slierten van ongeveer 10 cm lang op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ga zo door tot het deeg op is.

Verhit de olie tot 180 °C in een ruime pan. De olie is heet als een stukje brood in 15 seconden goudbruin is. Bak de churros goudbruin in 4-5 min. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Rol de churros door de suiker en vul ze in.

Wat vind je van dit recept? Ik zou het heel erg leuk vinden als je een bericht voor mij achterlaat 🙂

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *