Bramen taart

Bramen zijn niet alleen lekker en gezond om zo te eten, je kunt er ook heerlijke gerechten mee maken. Zoals deze heerlijke frisse taart met citroen en bramen. Hij zal zeker in de smaak vallen!

De Cake

6 grote eieren

250 gram suiker

145 gram patent bloem

½ theelepel bakpoeder

Het Citroen siroop

180 ml warm water

1 eetlepel suiker

45 ml citroensap

De Bramen citroen frosting

140 gram verse bramen + 70 gram voor de vulling, gehalveerd

2 eetlepels citroensap

250 gram roomkaas, op kamertemperatuur

60 gram zachte roomboter

200 gram witte chocolade,  gesmolten

Extra’s

Amandelschaafsels, geroosterd

Bramen

Zo maak je de cake:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Beboter en bekleedeen ronde bakvorm met doorsnede van 24 cm met bakpapier.

  • Klop de eieren 1 minuut. Voeg de suiker geleidelijk toe en meng tot het schuimig en luchtig is. Ik mix dit ongeveer 10 minuten met een handmixer op hoge stand.
  • Zeef de bloem en bakpoeder. Spatel dit voorzichtig door het mengsel heen, zorg ervoor dat je niet alle lucht die je erin geslagen hebt weer verdwijnt.
  • Giet het beslag vervolgens in de bakvorm.
  • Bak in 25-30 minuten gaar.
  • De cake is gaar als je zachtjes op het oppervlak drukt en deze terug veert.
  • Haal de cake uit de over en laat het helemaal afkoelen.

Zo maak je de bramen citroen frosting:

  • Verhit de bramen met  de citroensap roerend in een steelpan totdat de bramen zacht worden. Prak ze met een spatel.
  • Haal het pannetje van het vuur. Zeef het mengsel en zet apart.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie. Laat het even afkoelen
  • Mix de roomboter en de roomkaas met een mixer. No worries als het mengsel lijkt te schiften, gewoon doorgaan met de volgende stappen.
  • Meng het bramen mengsel (ongeveer 3 eetlepels of 45 ml) erdoor.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe en mix tot glad en silky.

Het samenstellen van de Bramen cake:

  • Meng het warm water, suiker en citroensap.
  • Snijd de biscuit horizontaal doormidden zodat er twee lagen ontstaan.
  • Kwast de helft van de siroop over de eerste helft.
  • Spatel er een laag bramen citroen frosting en op en leg de leg de gehalveerde bramen op de frosting.
  • Kwast de binnenkant van de tweede laag cake met de siroop.
  • Sluit de taart een tweede laag cake af.
  • Smeer de bovenkant van de taart in met de frosting en versier met bramen en geroosterde amandelschaafsel.

Enne? Watertanden? Ik raad je echt aan om deze taart te maken… Het is onbeschrijfelijk lekker.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *