Chocolate mud cake

Een Amerikaanse chocoladetaart met pure chocolade is lekker vol van smaak en zacht en klef van binnen en smelt op je tong!

 

Chocolade cake

300 gram pure chocolade
200 gram roomboter
4 eieren
200 gram donkere bastersuiker
1 vanillesuiker
150 gram bloem
1½ afgestreken theelepel bakpoeder

Glazuur

100 gram pure chocolade
125 ml ongeklopte slagroom
½ theelepel vanille aroma

Geroosterde amandelschijfjes

 


Verwarm de oven voor op 175 graden. Bakvorm van 24 cm invetten met boter en bestrooien met bloem.

  • Laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten in een steelpan. Roer er regelmatig in.
  • Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.
  • Klop de eieren los met een garde in een beslagkom.
  • Meng bastersuiker en vanillesuiker erdoor heen.
  • Roer de afgekoelde chocoladeboter erdoor zeef bloem en bakpoeder boven een kom.
  • Voeg gezeefde bloem toe en meng met een spatel door chocolade mengsel.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en bak voor 30-35 minuten. De cake blijft een beetje nat van binnen.

Glazuur

  • Verbrokkel chocolade boven een steelpan met dikke bodem.
  • Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten.
  • Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade over de chocoladetaart.
  • Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit versier de taart met geroosterde amandelschijfjes en frambozen.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *