Emoji verjaardag

De kids vroegen mij dit jaar om een drollentaart te maken voor hun verjaardag. Ik vond het meteen geen slecht idee alleen omdat mijn schoonouders dit jaar de verjaardag met ons gaan vieren vond ik het niet toepasselijk om een drollentaart op tafel neer te zetten. Ik ging op pinterest naar ideeën zoeken toen kwam ik op het idee om een Emoji taart met drollen cupcakes erom heen te maken. Dus de kids waren super blij met hun drollen cupcakes en de schoonouders met de emoji taart hahaha.

Chocolade cupcakes

50 grams Cacaopoeder
240 ml kokend water
175 grams bloem
2 theelepel bakpoeder
Snufje zout
113 gram boter op kamer temperatuur
200 grams suiker
2 grote eieren
2 theelepel vanille extract

Verwarm de oven voor op 190 C. Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar.

  • In een kleine kom roer kokend heet water en het cacaopoeder tot een gladde massa . Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
  • In een andere kom bloem, zout en bakpoeder bij elkaar doen.
  • Mix de boter en suiker tot een licht en luchtig massa.
  • Voeg de eieren een voor een en mix tot een gladde massa dan de vanille extract.
  • Voeg de bloem mengsel toe tot het helemaal opgenomen is dan de afgekoelde cacaomengsel erbij doen en roeren tot een gladde massa.
  • Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol.
  • Bak de cupcakes 16-20 minuten in.
  • Haal de bakblik uit de oven. Na een minuut haal je de cupcakes voorzichtig uit het bakblik.

Voor de dolletjes heb ik voor dit recept van Zoetrecepten gekozen.

Ik ben verliefd geworden op deze chocolade crème. Mooi glans en diepdonkere crème wat goed van pas komt met de drollen thema bah!🤣 Het is de lekkerste chocolade botercrème die ik ooit op heb. Een fluweelzachte crème, met een hele volle en romige chocoladesmaak.

200 gram pure chocolade
300 gram zachte roomboter
150 gram poedersuiker
80 gram cacaopoeder
100 milliliter slagroom of volle melk
1 theelepel vanille extract

En zo doe je het

  • Smelt de chocolade au bain-marie en laat daarna afkoelen.
  • Neem een kom en mix hier de boter een paar minuten in zacht tot ze licht van kleur wordt.
  • Voeg nu langzaam de poedersuiker en het cacaopoeder toe terwijl je blijft mixen.
  • Wanneer het een glad geheel is geworden kun je de afgekoelde chocolade, de slagroom/melk en het vanille extract toevoegen.
  • Mix alles samen tot een mooie gladde chocolade botercrème.

Emoji taart was het een wortelcake aangezien mijn gasten niet allemaal van chocolade houden.

Ingrediënten

Wortelcake

100 gram pecan noten
350 gram fijn geraspte wortels
260 gram patent bloem
1 theelepel baksoda
1 ½ theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
1 ½ theelepel kaneelpoeder
4 grote eieren
300 gram suiker
240 ml zonnebloem olie
2 theelepels vanille extract

Cream cheese chocolade

200 gram witte chocolade

250 gram philadelphia roomkaas, op kamertemperatuur
60 gram zachte roomboter
2 theelepel vanille extract

Verwarm de oven voor op 180 graden. beboter 2 bakvormen van 22 cm en bekleed de bodem met bakpapier.

  • Klop met een mixer de eieren schuimig voor 1 minuut.
  • Voeg de suiker toe en klop 3 a 4 minuten.
  • Zet de mixer op de laagste stand en meng beetje bij beetje de olie erdoor.
  • Zeef het bakmeel, de kaneel, het baksoda en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar.
  • Voeg de fijn geraspte wortels en de fijn gehakte walnoten toe aan het mengsel. Verdeel het mengsel over 2 bakvormen.
  • Bak in 25 a 30 minuten. Steek een satéprikker in de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
  • Laat afkoelen 10 minuten in de vorm.

Zo maak je de Silky Cream cheese crème

  • Breek de witte chocolade in een kom en smelt deze 2 minuten in de magnetron.
  • Roer de gesmolten chocolade met een vork en zet apart.
  • Laat het even afkoelen.
  • Meng ondertussen de zachte boter, philadelphia roomkaas en vanille extract op de laagste stand. Niet te lang mixen.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe. Meng alles door elkaar tot een zachteeen silky.
  • Verdeel ongeveer de helft van de frosting over de onderste laag van de cake.
  • Smeer dit goed uit met een paletmes en leg de tweede cake er bovenop.
  • Verdeel je de overgebleven frosting over de bovenkant en een beetje over de zijkanten van de taart met behulp van het paletmes.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *